Придністров'я: країни ОБСЄ готують декларацію в форматі

Придністров'я: країни ОБСЄ готують декларацію в форматі "5+2"

Укрінформ
Віце-прем'єр Молдови з питань реінтеграції Георге Балан провів у Гамбурзі, де проходить 23-е засідання глав МЗС ОБСЄ, консультації за проектом Декларації про переговори з Придністровського врегулювання у форматі "5+2" (Молдова, Придністров'я, Україна, ОБСЄ, Росія, ЄС і США).

Про це повідомили у прес-службі Бюро з реінтеграції при уряді Молдови, інформує власний кореспондент агентства у РМ.

"Під час консультацій з представниками посередників, гарантів і спостерігачів переговорного формату "5+2" віце-прем'єр Молдови подякував Спеціального представника Діючого голови ОБСЄ, посла Корда Майєра-Клодта за істотний внесок у просування переговорного процесу з Придністровського врегулювання, що сприяло ефективній взаємодії всіх залучених у врегулювання конфлікту сторін", - повідомили у Бюро з реінтеграції.

Підкреслюється також, що під час головування Німеччини в ОБСЄ було створено конструктивну атмосферу для роботи парламентерів з Придністровського врегулювання.

 Раніше у своєму виступі на засіданні Міністерської ради ОБСЄ глава МЗС Молдови Андрій Галбур висловився за виведення російських військ і озброєння з території Молдови і заміну миротворчої місії у Зоні безпеки на Дністрі міжнародною місією цивільних спостерігачів під егідою ОБСЄ.

Як повідомили у парламенті Молдови, після так званих виборів президента Придністров'я, які пройдуть 11 грудня, Молдова готова розпочала обговорення питання про надання Придністров'ю особливого статусу у складі єдиної Молдавської держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-