Трамп вирішив, хто очолить Пентагон

Трамп вирішив, хто очолить Пентагон

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп у вівторок офіційно оголосив генерала Джеймса Меттіса майбутнім главою Міністерства оборони країни.

Про це йдеться на сайті перехідного уряду США.

"Обраний президент Дональд Трамп оголосив про свій намір призначити "чотиризіркового генерала" у відставці корпусу морської піхоти США Джеймса Меттіса на службу як міністра оборони Сполучених Штатів Америки", - йдеться у повідомленні.

"Я гордий призначити генерала Джеймса Меттіса міністром оборони", - сказав Трамп. "Він є одним з найбільш ефективних генералів і надзвичайних лідерів нашого часу, який присвятив своє життя любові до нашої країни... Під його керівництвом ми відновимо наші військові сили і альянси, знищимо терористів, встанемо віч-на-віч з ворогами та зробимо Америку знову безпечною", - додав він.

У свою чергу, Меттіс підкреслив, що для нього це призначення - велика честь, та пообіцяв докласти усіх зусиль для того, щоб "Америка була сильною і захищеною".

Раніше повідомлялося, що чинний міністр оборони США Ештон Картер висловив позитивне ставлення до призначення Меттіса на посаду глави Пентагону в наступній адміністрації.

Джеймс Меттіс (на прізвисько "Скажений пес") відомий як один із найбільш впливових військових керівників свого покоління, якого називали стратегічним мислителем, але водночас звертали увагу на його агресивний стиль спілкування. Після відставки він працював консультантом і науковим співробітником Інституту Гувера - експертної установи при Стенфордському університеті.

Як і Трамп, Меттіс віддає перевагу більш жорсткій позиції Вашингтона стосовно країн, які вважаються противниками США за кордоном. Особливо це стосується Ірану, а також терористичних угруповань на зразок  ІДІЛ та аль-Каїди.

Крім того, Меттіс критично висловлювався на адресу Росії через її агресію проти України, яку він назвав однією з найбільш небезпечних кризових ситуацій у європейському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-