У Ріо акція протесту переросла у зіткнення з поліцією

У Ріо акція протесту переросла у зіткнення з поліцією

Укрінформ
Поліція Ріо-де-Жанейро застосувала сльозогінний газ і гумові кулі для розгону кількох сотень демонстрантів, які виступають проти планів влади щодо економії бюджетних коштів.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Більшість учасників акції протесту - державні службовці. Демонстранти прийшли до будівлі Національної Асамблеї, де у вівторок має розпочатися обговорення скорочень бюджетних витрат.

"Кілька поліцейських сховалися в одній із старих колоніальних церков міста і звідти стріляли у демонстрантів гумовими кулями", - повідомляє кореспондент Бі-бі-сі в Ріо.

За інформацією місцевих ЗМІ, вісім поліцейських отримали легкі поранення в результаті зіткнень, один із законодавців також постраждав від сльозогінного газу.

Багато міських магазинів напередодні акції закриті, робочий день для багатьох службовців був скорочений.

Нагадаємо: це вже не перша масова демонстрація біля будівлі бразильського парламенту, однак вона вперше закінчується настільки жорсткими зіткненнями з поліцією.

Бразильська влада планує, зокрема, скоротити соціальні програми і урізати пенсії, а також підвищити вартість проїзду в громадському транспорті в цілях скорочення бюджетного дефіциту штату Ріо-де-Жанейро, розмір якого перевищує 5 млрд доларів.

Фото: twitter.com/Deadspin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-