Міноборони Молдови: Офіс НАТО в Кишиневі - не військова база

Міноборони Молдови: Офіс НАТО в Кишиневі - не військова база

Укрінформ
Офіс Північноатлантичного альянсу НАТО, який відкриється навесні 2017 року в Кишиневі, не є військовою базою, а всього лише цивільною місією, в якій будуть працювати кілька осіб.

Так міністр оборони Молдови Анатол Шалару прокоментував підписану нещодавно Угоду про відкриття офісу НАТО в молдовській столиці, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Офіс НАТО – це всього лише сполучна ланка між урядом Молдови та Альянсом. Це не військова база, військових там не буде. В офісі, який більше схожий на посольство, будуть працювати 4-5 чоловік, які нададуть нашій країні експертну допомогу з різних питань», - зазначив Шалар.

При цьому, в інтерв'ю молдавським ЗМІ глава оборонного відомства підкреслив, що «Молдова сьогодні, як ніколи раніше, потребує в тісній співпраці з НАТО з метою запобігання загроз з боку Росії».

Торкнувшись досягнутої раніше домовленості з міністром оборони України Степаном Полтораком про створення «зеленого коридору» для виведення російських військ з Придністров'я, а також реакції Росії на цю домовленість, Шалару зазначив, що «Росія не повинна ображатися, оскільки молдавани перебувають у себе вдома, а коли вони щось роблять у себе вдома, не повинні питати дозволу у сусідів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-