У Кишиневі відкриється офіс НАТО

У Кишиневі відкриється офіс НАТО

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп і Генеральний секретар НАТО Йенс Стотенберг підписали Угоду про відкриття в Кишиневі офісу Північноатлантичного альянсу.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Переконаний, що відкриття в Кишиневі офісу НАТО сприятиме ефективнішому освоєнню потенціалу взаємодії з Північноатлантичним альянсом шляхом імплементації вже існуючих програм і реалізації нових ініціатив за підтримки НАТО», - заявив молдавський прем'єр.

Під час зустрічі з Генеральним секретарем Альянсу Філіп підкреслив зацікавленість Молдови в консолідації політичного діалогу та практичного співробітництва з НАТО в дусі Партнерства заради миру і на основі принципів конституційного нейтралітету Молдови. Цілі цієї взаємодії, за словами глави молдавського уряду, відображені в індивідуальному Плані партнерства з НАТО (IPAP), який був підписаний Молдовою ще в 2006 році.

Столтенберг зазначив, що офіс в Кишиневі буде не військовим, а цивільним, а сам Північноатлантичний альянс поважає нейтралітет, територіальну цілісність і суверенітет Молдови.

За попередніми даними, офіс відкриється в Кишиневі навесні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-