Норвегія закликала Трампа до «передбачуваної політики» щодо Росії

Норвегія закликала Трампа до «передбачуваної політики» щодо Росії

Укрінформ
Норвегія закликала новообраного президента США Дональда Трампа викласти чітку і передбачувану політику щодо Росії якомога швидше, на тлі зростаючого занепокоєння Осло збільшенням російських військових сил в «Крайній Півночі».

Про це повідомляє агентство Reuters

"Найважливішим зараз для нас є зрозуміла і передбачувана політика щодо Росії", - сказала міністр оборони Норвегії Іне Еріксен Сорейде. 

За її словами, чим швидше і чіткіше нова американська адміністрація зрозуміє це, тим буде краще, в тому числі і для європейської безпеки.

Раніше в четвер під час телефонної розмови прем'єр-міністр Норвегії Ерна Солберг висловила Трампу занепокоєння НАТО і Європи щодо більш агресивної військової позиції Росії.

Сорейде підкреслила, що Норвегія стурбована випробуваннями Росією нових ракет, які могли б потрапити в Європу, модернізацією існуючого обладнання, а також прийняттям на озброєння більш тихих підводних човнів, які буде важче виявити. 

Минулого тижня Норвегія оголосила про свої плани купити п'ять літаків морської розвідки Boeing Co P-8A, які можна використовувати для кращого відстеження російських підводних човнів у тісній співпраці з Великобританією, яка купує дев'ять таких літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-