Дуда сподівається на позитивне вирішення питань безвізу та асоціації для України

Дуда сподівається на позитивне вирішення питань безвізу та асоціації для України

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда сподівається на позитивне вирішення питань щодо надання Україні безвізового режиму та завершення процесу асоціації України з ЄС.

Про це він заявив під час візиту до Швеції, інформує wnp.pl.

“Cподіваюся, що питання ратифікації угоди про асоціацію з Україною і відміни візового режиму для українців буде вирішено”, - заявив Дуда.

Він зазначив, що під час зустрічі у четвер з главою шведського уряду Стефаном Левеном він обговорить питання виходу Великої Британії з ЄС, ситуацію в Україні, а також енергетичну безпеку в контексті газопроводу “Північний потік 2”.

“Найбільшу потенційну загрозу ця інвестиція створює для України, хоча для нас вона також не є байдужою, оскільки це питання енергетичної рівноваги в Європі, диверсифікації джерел постачання, цілісної енергетичної політики ЄС, а тому і європейської солідарності”, - зазначив Дуда.

Президент РП зазначив, що він в середу зустрівся зі спікером Ріксдагу Швеції Урбаном Аліном. Він нагадав, що Алін кілька днів тому був у Польщі та відвідав один з пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Дуда зазначив, що темою політичних переговорів в Швеції є також проект “Cхідне партнерство”, яке було спільною польсько-шведською ініціативою в ЄС.

“У значній мірі проект виправдав свої надії у питанні зближення країн східної Європи до ЄС. Але, звичайно, потрібно дискутувати про нові ініціативи і для нас дуже важливо, щоб країни на схід від Польщі – Молдавія, Грузія, Україна, зближувалися до ЄС, а не віддалялися”, - констатував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-