Арктичні льоди тануть швидко як ніколи

Арктичні льоди тануть швидко як ніколи

Укрінформ
Полярні льоди Північного півкулі тануть з безпрецедентною швидкістю, попереджають науковці, які провели найретельніший за останні роки аналіз метеорологічних даних по регіону.

Про це повідомляє BBC.

Як показав аналіз даних Данської метеорологічного інституту, який відстежує температуру в арктичному регіоні, протягом останніх чотирьох тижнів температура шару повітря, який знаходиться безпосередньо над вершинами крижаних вершин, була на 9-12 градусів за Цельсієм вище норми.

В деякі дні, кажуть вчені, температура над льодами піднімалася до нуля, перевищуючи листопадову норму на 20 градусів. Це рекордна температура: раніше жодне дослідження настільки високих значень не фіксувало.

У листопаді, відзначають вчені, арктичний лід зазвичай не тане, а навпаки - знову замерзає після теплих місяців. В цьому році, кажуть дослідники, лід не замерзав, або замерзав з набагато меншою швидкістю, ніж до цього танув.

16 вересня площа поверхні арктичного шару льоду досягла рекордно малого значення: покрив зменшився до 4,14 млн квадратних кілометрів.

Експерти, як і раніше вважають, що основна причина танення льодів - діяльність людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-