Україна підняла в ООН питання захисту об'єктів інфраструктури від терактів

Україна підняла в ООН питання захисту об'єктів інфраструктури від терактів

Укрінформ
Українська делегація ініціювала в Раді Безпеки ООН засідання з питань захисту критично важливої інфраструктури від терористичних атак з метою об'єднання міжнародних зусиль для протистояння такого роду загрозам.

Захід відбувся напередодні у форматі Арріа, повідомили Укрінформу в Українській місії при ООН.

"Активізація терористичної діяльності таких організацій, як Аль-Каїда, ІДІЛ, Боко Харам, Аш-Шабаб, Аль-Нусра та інших, вимагає від міжнародної спільноти консолідації зусиль з метою розробки сучасних методів захисту об'єктів критичної інфраструктури. Насамперед, це стосується сфер телекомунікації, промисловості, транспорту, нафто- та газовидобування", - заявив, відкриваючи засідання, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

У цьому зв'язку українська сторона запропонувала комплексний підхід, який зможе полегшити виконання подібних завдань. Він, зокрема, охоплює посилення співпраці країн на міжвідомчому рівні, обмін даними про існуючі загрози та вразливість об'єктів інфраструктури. Крім того, сюди входять оцінка ризиків та кризовий менеджмент, а також вдосконалення методів запобігання та протидії атакам (фізичним і електронним) на такі об'єкти. Важливим фактором також є державно-приватне партнерство в галузі безпеки.

Українська делегація планує в 2017 році внести на розгляд держав-членів Радбезу ООН проект рішення щодо вдосконалення захисту об'єктів критичної інфраструктури від терактів, зауважили в Постійному представництві України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-