На французьких праймеріз лідирує проросійський кандидат

На французьких праймеріз лідирує проросійський кандидат

Укрінформ
У Франції оголошені попередні результати першого туру праймеріз правих сил за вибір кандидата в президенти.

Як повідомляє Радіо Свобода, у другий тур, який відбудеться через тиждень, пройшли Франсуа Фійон (партія "Республіканці") у нього більше 42 відсотків і Ален Жюппе ("Об'єднання на підтримку Республіки") – 26 відсотків. Третій фаворит – Ніколя Саркозі (також від партії "Республіканці) – набрав трохи більше 24 відсотків голосів.

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі і колишній прем'єр-міністр в роки правління Саркозі – Франсуа Фійон виступають за тісні відносини з Росією, зазначає видання. Обидва готові визнати Крим російською територією і розглянути зняття з Москви санкцій.

Колишній мер Бордо і глава уряду Ален Жюппе закликає до повного виконання Мінських угод, не визнає анексію Криму і називає бомбардування Алеппо "військовим злочином".

Другий тур первинних виборів відбудеться 27 листопада. Його переможець стане на виборах 2017 року суперником лідера правих радикалів Марін Ле Пен в боротьбі за пост глави держави. Саме таке суперництво припускають результати опитувань громадської думки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-