У Асада не згодні з ООН щодо самоврядування у східному Алеппо

У Асада не згодні з ООН щодо самоврядування у східному Алеппо

Укрінформ
Влада Сирії відкинула пропозицію ООН надати самоврядування для східної частини міста Алеппо на півночі країни, яку в облозі утримують повстанці.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як заявив міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем після зустрічі зі спеціальним представником ООН Стаффаном де Містурою, який прибув до Дамаска, інституції сирійського режиму мають бути відновлені на всій території Алеппо після того, як, за сподіванням Дамаска, його війська захоплять усе місто.

Зазначається, що спецпредставник ООН має виступити зі своєю заявою пізніше в неділю.

Раніше цього тижня він попереджав, що сирійський режим може досягти в Алеппо хіба що "піррової перемоги", якщо не дійде з опозицією політичного врегулювання щодо цього міста.

Він також застерігав, що суто воєнний спосіб вирішення проблеми Алеппо тільки змусить іще більше поміркованих повстанців перейти в лави радикальних екстремістів із угруповання "Ісламська держава".

Як повідомлялося, урядові війська Сирії поновили наступ на східну частину Алеппо 15 листопада після тритижневого мораторію в намаганні захопити під свою владу все місто.

За даними Бюро спостереження за правами людини в Сирії, що працює в Лондоні і має інформаторів на місцях, протягом останніх п’яти днів посилених бомбардувань східного Алеппо там було вбито не менш ніж 103 людини.

Удари по повстанцях в Алеппо й околицях здійснюють урядові війська режиму Сирії, а також бойова авіація Росії.

Повстанці відповідають на них, унаслідок чого цивільні мешканці гинуть і в підконтрольній урядові частині Алеппо. За даними Бюро спостереження за правами людини в Сирії, в західному Алеппо загинули 103 людини.

Також повідомлялося, що у східній частині Алеппо загинула родина з шести людей унаслідок вибуху "бочкової бомби" – імпровізованої потужної бомби великої руйнівної сили, які скидає на житлові квартали сирійська урядова авіація. А в західній частині Алеппо внаслідок ракетного обстрілу повстанців, який влучив у школу, повідомляють про загибель восьми дітей і поранення ще 95 осіб.

Удари урядових сил Сирії та їхніх союзників також знову влучали по лікарнях у східному Алеппо, таким чином залишивши цю частину міста без медичного обслуговування. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила в суботу, що кілька гуманітарних агентств із системи ООН, що базуються в сусідній із Сирією Туреччині, підтвердили: внаслідок останніх ударів на сході Алеппо виведені з ладу вже всі лікарні, що були там.

У США в суботу закликали Росію, що має вплив на сирійський режим, вжити заходів, щоб зупинити ці удари й дати можливість доставити гуманітарну допомогу до оточених частин Алеппо.

В облозі на сході Алеппо, що триває від липня, під обстрілами й повітряними ударами перебуває близько 250–300 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-