В Алеппо розбомблені всі лікарні

В Алеппо розбомблені всі лікарні

Укрінформ
Надання медичної допомоги жителям обложеної частини сирійського міста Алеппо наразі неможливе через руйнування бомбами всіх лікарень впродовж останніх кількох днів.

Про це повідомляє агентство Reutrers із посиланням на ВООЗ та місцеву організацію охорони здоров'я.

"Всі лікарні у східній частині міста Алеппо, яке утримується повстанцями та перебуває в облозі, припинили працювати після кількох днів потужних авіаударів", - цитує агентство заяву Всесвітньої організації охорони здоров'я, а також заклик місцевого управління охорони здоров'я.

Так, представник ВООЗ у Сирії Елізабет Хофф зауважила, що група гуманітарних організацій під егідою ООН, яка перебуває на сирійсько-турецькому кордоні, "підтвердила, що всі шпиталі в східній частині Алеппо не функціонують".

Про це також наголосив директорат охорони здоров'я Алеппо. "Це руйнування інфраструктури, необхідної для життя, позбавляє людей у облозі, стійких людей - в тому числі всіх дітей і літніх чоловіків та жінок - будь-яких медичних установ, що пропонують життєво необхідне лікування, залишаючи їх помирати", - наголошується в заяві установи.

Водночас, за свідченнями спостерігачів, навіть в умовах руйнування деякі шпиталі продовжували роботу. Так, Сирійська обсерваторія з прав людини зауважила, що окремі лікарні й надалі працюють у обложених районах Алеппо, натомість багато жителів бояться їх відвідувати через потужні обстріли.

У цьому зв'язку зауважується, що удари наносять сили режиму Башара Асада, які підтримує російська авіація. Тим часом, сирійське державне телебачення пояснює свої дії ударами по терористах і складах зі зброєю. Росія стверджує, що її літаки проводять повітряні удари в інших частинах Сирії.

Самі медики Алеппо та жителі східних районів міста кажуть, що лікарні були пошкоджені в результаті ударів авіації, а також бочкових бомб, скинутих з гелікоптерів, впродовж останніх днів, у тому числі, внаслідок прямих влучень по будівлях. Рятувальники та волонтери раніше відновлювали роботу лікарень, але відсутність поставок гуманітарної допомоги ускладнює ці зусилля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-