В Алеппо від авіаударів загинули майже 50 людей - правозахисники

В Алеппо від авіаударів загинули майже 50 людей - правозахисники

Укрінформ
У Сирії десятки людей загинули в суботу внаслідок повітряних і артилерійських ударів по східній частині Алеппо, яку в оточенні утримують повстанці.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Бюро спостереження за правами людини в Сирії, що працює в Лондоні і має інформаторів на місцях.

"За суботу там (в Сирії - ред.) загинуло таким чином 48 людей, із них не менш ніж 5 дітей", - йдеться у повідомленні.

За даними бюро, протягом останніх п'яти днів посилених бомбардувань східного Алеппо й сусідніх утримуваних повстанцями місцевостей було вбито вже приблизно 180 людей, із них у самій оточеній частині міста 97.

"Ці удари також знову влучали по лікарнях у східному Алеппо, таким чином залишивши цю частину міста цілком без медичного обслуговування", - йдеться у повідомленні.

 Удари по повстанцях в Алеппо й околицях здійснюють урядові війська режиму Сирії, а також бойова авіація Росії. Ці удари різко засудили у світі.

Зокрема, у США закликали Росію, що має вплив на сирійський режим, вжити заходів, щоб зупинити ці удари й дати можливість доставити гуманітарну допомогу до оточених частин Алеппо.

Урядові війська Сирії поновили наступ на східну частину Алеппо 15 листопада в намаганні захопити під свою владу все місто.

В облозі на сході Алеппо, що триває від липня, під обстрілами й повітряними ударами перебуває понад 250 тисяч людей.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-