Трамп обрав нових генпрокурора і главу ЦРУ

Трамп обрав нових генпрокурора і главу ЦРУ

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп у п'ятницю зробив кілька призначень на ключові посади в силовому блоці свого нового кабінету, визначившись з кандидатами на посади генерального прокурора і глави ЦРУ.

Про це повідомив центральний телеканал CNN із посиланням на джерела з перехідної команди Трампа.

"Обраний президент Дональд Трамп обрав сенатора Джеффа Сешнса як кандидата на посаду генерального прокурора", - зазначається в матеріалі.

За словами джерела, пропозиція була зроблена офіційно, але поки залишається неясним, чи прийняв її сам кандидат.

Джефф Сешнс, якому зараз 69 років, чотири терміни обирався до Сенату. Під час президентської кампанії Трампа його називали одним із ключових ланок, що пов'язувала мільярдера з Республіканською партією. У критичні моменти Сешнс закликав республіканців об'єднатися навколо Трампа.

На початку процесу формування нового кабінету, Сешнс розглядався на кілька ключових позицій в адміністрації, в тому числі, міністра оборони США.

Крім того, в п'ятницю стало відомо про ще одне призначення.

"Дональд Трамп попросив конгресмена-республіканця зі штату Канзас Майка Помпео бути директором ЦРУ в його адміністрації", - йдеться в іншому матеріалі CNN у п'ятницю.

Помпео був одним із перших прихильників Трампа в Палаті представників, який висловлював доволі жорстку лінію проти кандидата від демократів Гілларі Клінтон.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Донадьд Трамп прийняв перше рішення по силовому блоку свого кабінету. Зокрема, він обрав проросійського генерала у відставці Майкла Флінна на посаду радника з питань національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-