Трамп запропонував проросійському екс-генералу посаду радника з нацбезпеки

Трамп запропонував проросійському екс-генералу посаду радника з нацбезпеки

Укрінформ
Колишній керівник розвідувального управління Пентагону генерал у відставці Майкл Флінн, відомий своїми проросійськими поглядами, отримав пропозицію від обраного президента США зайняти посаду радника з питань національної безпеки.

Про це повідомив у четвер ввечері центральний американський телеканал CNN із посиланням на джерела в перехідній команді Трампа.

"Обраний президент США Дональд Трамп запропонував відставному генерал-лейтенанту Майклу Флінну посаду радника з питань національної безпеки", - зауважив телеканал.

Водночас, поки не відомо, чи прийняв Флінн цю пропозицію, йдеться в матеріалі.

57-річний генерал Флінн був одним з головних радників та високопоставленим представником мільярдера під час його президентської кампанії. Він представляв кандидата на мітингах та виступав у якості головного прихильника дописів Трампа на Твітері.

Призначення на цю посаду не вимагає процедури затвердження Сенату, що особливо зручно для обраного президента, оскільки Флінн має "довгу історію спірних зауважень та був звільнений з посади директора Агентства військової розвідки в 2014 році адміністрації Барака Обами". У Пентагоні стверджують, що генерала "попросили" достроково залишити посаду через його "спірний стиль управління".

В Україні генерал Флінн відомий своїми проросійськими заявами, а також виступами на підтримку позиції Кремля на державному англомовному телеканалі РФ "Russia Today". Під час кампанії Трампа він майже на регулярній основі давав коментарі як експерт особисто Маргариті Симонян – головному редактору RT. У своїх виступах він часто стверджував, що "Росія має свою стратегію національної безпеки, і США повинні поважати її" та наполягав на необхідності більш тісної взаємодії з Кремлем.

Крім того, Флінн був помічений за одним столом поруч із президентом РФ Володимиром Путіним під час одного з банкетів на честь RT.

Варто також зауважити, що в команді Трампа розглядали кандидатуру Майкла Флінна на позиції міністра оборони та керівника ЦРУ/директора національної розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-