У команді Трампа

У команді Трампа "на ножах" б'ються за посади - CNN

Укрінформ
Процес призначення на ключові посади в новій адміністрації Дональда Трампа викликав гострі суперечки в його команді, передусім на напрямах зовнішньої політики та національної безпеки.

Про це повідомляє центральний американський телеканал CNN із посиланням на джерела з оточення обраного президента.

"У перехідній команді Дональда Трампа наразі відзначаються гострі внутрішні суперечки з приводу призначення на ключові посади та напрями в кабінеті, як на внутрішні позиції в західному крилі (Білого дому – ред.), так і на ключові пости з питань національної безпеки", - йдеться в повідомленні.

Одне з джерел, обізнане зі станом справ у перехідній команді, назвало процес "битвою на ножах".

Абсолютно неясним виглядає розподіл влади між Рейнсом Прібусом, якого Трамп призначив головою адміністрації президента, Стівом Бенноном, який отримав позицію головного стратега, а також зятем Трампа Джадером Кушнером, який також відіграє ключову роль в рішеннях перехідної команди.

Інше джерело з кола обраного президента описало всю цю плутанину, як "балагурство".

При цьому повідомляється, що важливі призначення обговорюватимуться у вівторок, коли обраний віце-президент Майк Пенс, який очолює перехідну команду, зустрічатиметься з майбутнім президентом у Trump Tower в Нью-Йорку.

Серед ключових посад особливо виділяються керівні позиції на дипломатичному напрямі та в секторі національної безпеки. У цьому зв'язку зазначається, що держсекретарем консервативне крило республіканців бачить екс-постпреда США при ООН Джона Болтона проти колишнього мера Нью-Йорка Руді Джуліані, який розглядається лояльною кандидатурою до Трампа.

За інформацією кількох джерел, сенатор Джефф Сешнс зараз є однією з основних кандидатур на посаду генпрокурора, так само як і на міністра оборони. Генерал у відставці Рон Бургесс може очолити національну розвідку. Проросійський генерал Майкл Флінн розглядається на посаду радника з питань національної безпеки.

Незалежно від того, хто яку позицію отримає, цей список можна назвати одним словом – "неординарний". І це створює перед Трампом дилему, який зараз розривається між виборчими обіцянками "струснути" Вашингтон та необхідністю створення команди національної безпеки з досвідом ведення політики, зауважує CNN.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-