Трампу запропонували стратегію для врегулювання конфлікту в Україні

Трампу запропонували стратегію для врегулювання конфлікту в Україні

Укрінформ
Був опублікований проект стратегії, запропонований обраному президентом США Дональду Трампу для врегулювання конфлікту в Україні.

Стратегія викладена на The National Interest.

Згідно з цією стратегією, Захід і РФ, по-перше, повинні «погодитися не погоджуватися» щодо статусу Криму на невизначений період часу, як розглядалися три балтійські країни з 1940 року і до розпаду СРСР.

По-друге, сторони повинні погодитися на збереження статусу кво Донбасу як частини України, домовившись про дотримання режиму припинення вогню.

По-третє, необхідно створити пакет допомоги для економічного відновлення України за участі Росії, США і ЄС. При цьому, очевидно, Україна повинна буде відмовитися від зближення з Євросоюзом в обмін на фінансову допомогу Росії :

«Україна може назвати російські кошти непрямим відшкодуванням або грошовим еквівалентом за анексію Криму і за руйнування на сході України. А Росія натомість може розглядати ці кошти як плату за появу у неї надійного торговельного партнера і/або як компенсацію Україні за її відмову від особливих торговельних поступок, пропонованих Європою. Остаточний статус України по відношенню до ЄС може бути визначений у подальшому розвитку», - йдеться у тексті.

Як наголошується, грошові кошти мають бути скеровані на відновлення інфраструктури, компенсації десяткам тисяч біженців і людям, які досі живуть у зоні АТО, за завдані збитки і поранення.

Авторами цієї стратегії є юристи-міжнародники з досвідом роботи в Україні: Джеффрі Берт, Джеймс Гітч, Пітер Петтібон і Томас Шиллінглоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-