Кремль домовлявся з оточенням Клінтон про

Кремль домовлявся з оточенням Клінтон про "гібридну капітуляцію" - Піонтковський

Укрінформ
В останні місяці президентської передвиборчої кампанії в США посланці Кремля під виглядом незалежних експертів обговорювали з оточенням Гілларі Клінтон умови "гібридної капітуляції" Росії, бо ставка російського керівництва на ядерний шантаж Заходу провалилася.

Про це на міжнародній конференції у Києві на тему "Російська державність: стабільна нестабільність" заявив російський політолог Андрій Піонтковський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"І розрахунок (Кремля. - Ред) на російськомовне населення як горючий матеріал для війни, і на страх Заходу перед ядерним шантажем і відмову виконати свої зобов'язання у рамках НАТО провалилися. В Москві це розуміють, і в останні місяці виборчої кампанії (у США) у Вашингтон одна за одною їздили хвилі так званої суспільної дипломатії - це в них називається дипломатичний трек-2, фактично посланці Кремля, але буцімто незалежні експерти, які обговорювали умови того, що, продовжуючи використовувати визначення "гібридна війна", я назвав би "гібридною капітуляцією", - сказав Піонтковський.

Він зауважив, що незважаючи на всю "протрампівську" риторику, у Москві вважали, що переможе Гілларі Клінтон, тому ці перемовини велися з її оточенням.

"Мені з різних джерел відомо, про що там домовлялися. Більше того, (екс-посол США у Росії. -Ред.) Макфол, абсолютно впевнений у перемозі Клінтон, найближчим співробітником якої він є, 8 листопада дав дуже докладне інтерв'ю "Комерсанту", в якому не тільки розповів про пропозиції російської сторони, а у принципі дав позитивну  відповідь на  той варіант "гібридної капітуляції", який Москва пропонувала", - зазначив політолог.

Як відомо, в інтерв'ю "Комерсанту" колишній посол США Макс Макфол заявив, що перезавантаження відносин Росії і США можливе, якщо Путін змінить свою політику стосовно України і Сирії, а також що для НАТО наразі найголовніше - переконатися у тому, що Естонія, Литва і Латвія почуваються у безпеці.

11 листопада Макфол повідомив у Фейсбуці, що йому заборонений в'їзд у Росію. Про те, що він включений у санкційні списки, екс-посол довідався, коли спробував оформити російську візу для поїздки у Москву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-