Поглиблення партнерства з ЄС не означає створення європейської армії - НАТО

Поглиблення партнерства з ЄС не означає створення європейської армії - НАТО

Укрінформ
НАТО і Європейський Союз наступного місяця внесуть пропозиції щодо поглиблення співробітництва у семи актуальних сферах.

Про це повідомив у п’ятницю генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Наступного місяця високий представник Могеріні (Федеріка Могеріні, високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки – ред.) і я представимо конкретні пропозиції щодо подальшого зміцнення співробітництва НАТО-ЄС у семи ключових сферах", - заявив глава Альянсу.

За його словами, йдеться про протидію гібридним загрозам, проведення спільних операцій, кібероброну, розвиток оборонних спроможностей, підтримку оборонної промисловості, проведення спільних навчань, а також тренування та розвиток спроможностей партнерів.

При цьому він наголосив, що європейські союзники по Альянсу і країни ЄС повинні не лише збільшити оборонні витрати, а й більш ефективно витрачати ці кошти.

Столтенберг відзначив, що лише чотири союзники по НАТО дотримуються зобов’язань із виділення 2% бюджетних призначень від ВВП на безпеку та оборону.

Глава Альянсу підкреслив, що поглиблення співробітництва ЄС і НАТО не означає створення так званої європейської армії або започаткування військових штабів на зразок тих, які діють у НАТО.

Як повідомлялося, на Варшавському саміті НАТО у липні Альянс і ЄС підписали спільну заяву про поглиблення партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-