Військовий експерт США розповість австралійцям про агресію РФ на Донбасі

Військовий експерт США розповість австралійцям про агресію РФ на Донбасі

Укрінформ
В найбільших австралійських містах і наукових осередках Зеленого континенту пройде низка лекцій провідного військового експерта США Філіпа Карбера.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на Союз українських організацій Австралії.

Виступи доктора Карбера в Австралії відбудуться напередодні важливих для України дат - Дня Гідності і свободи та річниці Голодомору - і таким чином це дозволить черговий раз привернути увагу австралійського істеблішменту до України.

У числі поважних інституцій, які залучені до організації лекцій Карбера - Союз українських організацій Австралії, Асоціація українців Вікторії, Українська Рада Нового Південного Вельсу, Посольство України в Австралії, аналітичний центр Українська Демократична ініціатива, Центр  українських досліджень Університету Монаша і Центр європейських студій Австралійського національного університету та інші.

Програма виступів і лекцій базуватиметься на особистому досвіді Філіпа Карбера, який впродовж 2014-2016 рр. відвідав понад 25 точок військових зіткнень на сході України, провів 177 днів на фронтовій лінії, спілкуючись та спостерігаючи за ситуацією у зоні бойових дій; разом з генералом Веслі Кларком представляв першу доповідь щодо України на закритому засіданні комітету з питань збройних сил Конгресу США у липні 2014 року та був лобістом збільшення військової допомоги Україні. Його доповідь на тему «Уроки російсько-української війни» широко вивчалася армійськими підрозділами США та Австралії.

Філіп Карбер є американським експертом з питань національної і міжнародної безпеки, а також військової галузі. Серед основних віх його кар’єри - посади радника прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер та генерального секретаря НАТО Манфреда Вернера.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-