Слідство щодо МН17 призведе до багатомільйонних позовів до РФ - Соловей

Слідство щодо МН17 призведе до багатомільйонних позовів до РФ - Соловей

Укрінформ
Російський аналітик професор Валерій Соловей вважає, що одним з підсумків довгого ретельного розслідування трагедії рейсу МН17 стануть масові фінансові позови до Російської Федерації

Про це він написав у своєму Facebook.

«Мова (при розмові про неспішний хід розслідування, - ред.) йде скоріше про ретельне закріплення доказів, які будуть представлені в суд. Результатом судового вердикту можуть стати багатомільйонні позови родичів загиблих та інші вкрай малоприємні міжнародно-правові наслідки», – пише Соловей.

На його думку, російська влада "якраз все добре розуміє і бачить, що ці жорна мелють повільно, але вірно". В іншому випадку вона б "так не метушилися, пропонуючи версію за версію".

Нагадаємо: у середу нідерландські слідчі підтвердили, що ракетний комплекс «Бук», з якого був збитий літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад до РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск був здійснений з території біля міста Первомайськ, яке у момент катастрофи було під контролем бойовиків.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня 2014 року в небі над селом Грабово Донецької області був збитий літак Boeing-777 «Малайзійські авіалінії», що виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур. В результаті цієї трагедії загинули 298 осіб – усі пасажири та екіпаж. За кількістю жертв ця авіакатастрофа стала найбільшою в історії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-