Політолог припустив, що за рік слідчі наважаться назвати винуватців катастрофи МН17

Політолог припустив, що за рік слідчі наважаться назвати винуватців катастрофи МН17

Укрінформ
Міжнародна група слідчих, яка займається справою збитого на Донбасі пасажирського авіалайнера компанії Malaysia Airlines, дуже обережна і виважена у своїх висновках, тому що ця трагедія з самого початку стала заручником геополітичної кризи та інформаційної війни.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив політолог Вадим Карасьов 

"Ця трагедія з самого початку стала заручником не тільки геополітичної кризи, а й інформаційної війни і об'єктом потужної медійно-пропагандистської машини Російської Федерації, яка спотворює факти і не хоче визнавати свою провину. Це дуже складна справа, а ми живемо в такому світі, коли дуже важко проходить верифікація, здавалося б, очевидних речей, бо в умовах інформаційної війни, сучасної комунікації, блогерства і певного когнітивного медійного хаосу будь-які, навіть доконані факти, можна реінтерпретувати, критикувати, не погоджуватися і спотворювати", - сказав Карасьов. 

Він зауважив, що, з одного боку, доведено, що це був російський "Бук", але стріляли з нього, скоріш за все, сепаратисти з групи Стрєлкова, а не російські військовослужбовці. "Тому сказати чітко, що винна Росія міжнародна слідча группа, принаймні поки що, не наважується або їй не вистачає достовірних остаточно доведених фактів, які, можливо, ще зможуть знайти за рік, коли будуть оголошувати остаточний вердикт щодо цього розслідування", - спрогнозував експерт.

Карасьов також припустив, що, можливо, є ще одна причина, яка пояснює, чому висновки міжнародної слідчої групи мають досить виважений і дуже обережний характер. 

"Висновки цієї слідчої групи всіляко уникають чіткої ідентифікації винуватців, хоча в  підтексті чи десь у дужках усі розуміють, що це Російська Федерація. Очевидно, це пов'язано з тим, що сьогодні Захід не готовий, або не бажає, або не вважає за потрібне йти на чергове загострення стосунків з Росію і створювати підгрунтя для масштабної геополітичної кризи. Адже ситуація в Сирії, виборча кампанія в США і виборчі кампанії в Європі в 2017 році, а також деяке ослаблення Європи створюють декілька факторів ризику, що ця геополітична криза матиме негативні наслідки не так для Росії, як для Європи" , - зауважив експерт.

Він спрогнозував, що через рік геополітична ситуація буде більш чіткою і сприятливою для Заходу, щоб оголошувати остаточні висновки і прямо називати винуватців трагедії з малайзійським "Боїнгом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-