У Шойгу заявили про формування нової армії на кордоні з Україною

У Шойгу заявили про формування нової армії на кордоні з Україною

Укрінформ
Міністерство оборони Росії сформує нову армію на південно-західному напрямку. Командування загальновійськової армії та 150-ї мотострілкової дивізії, які формуються, було задіяно у стратегічних командно-штабних навчаннях "Кавказ-2016".

Про це сказав журналістам начальник Генштабу Збройних сил РФ, генерал армії, Валерій Герасимов, повідомляє Інтерфакс.

"Майбутня 150 дивізія і майбутнє управління армії, які ми цього року формуємо там - на південно-західному напрямку, їх командири і штаби залучалися до навчань "Кавказ-2016". Хоча вони ще не сформовані, але вони в ході навчань вивчали обстановку і діяли за своїм призначенням", - сказав Герасимов.

За даними ГУР України, під виглядом раптової перевірки боєготовності збройних сил Росії, яка проводилася ще 25-31 серпня і фактично стала початковим етапом подальших навчань "Кавказ-2016", Росія зосередила на південно-західному напрямку міжвидові угруповання військ чисельністю близько 100 тис. військовослужбовців, понад 10 тис. одиниць бойової та іншої техніки, 60 кораблів і 400 літаків та вертольотів. При цьому понад 11 тис. військовослужбовців було перекинуто до Південного військового округу з інших округів Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-