Банк Англії вперше за сім років знизив ключову ставку

Банк Англії вперше за сім років знизив ключову ставку

Укрінформ
Банк Англії у четвер знизив ключову ставку вперше з 2009 року, відновив програму викупу облігацій і повідомив, що вживатиме "всіх необхідних заходів" для досягнення стабільності після Brexit.

Про це повідомляє Reuters.

"Британський центробанк повідомив, що чекає стагнації економіки до кінця 2016 року і слабкого зростання протягом наступного року, знизивши ставку запозичень до рекордного мінімуму в 0,25 відсотка з 0,5 відсотка, що співпало з очікуваннями ринків", - йдеться в повідомленні.

Між тим регулятор оголосив про дві нові схеми, одна з яких передбачає купівлю висококласних корпоративних бондів у розмірі 10 мільярдів фунтів стерлінгів, а друга - вартістю, ймовірно, до 100 мільярдів фунтів - гарантія того, що банки продовжать видавати кредити навіть після зниження ставки.

Фунт стерлінгів просів на 1,35 відсотка до долара після оголошення підсумків засідання Банку Англії, тоді як доходність британських держбондів досягла рекордного мінімуму, а основний фондовий індекс підвищився на 1,4 відсотка.

Більшість представників Комітету з грошово-кредитної політики банку чекають на ще одне зниження ставки в 2016 році до рівня "близького, але трохи вище нуля", якщо показники економіки будуть такими ж слабкими, як прогнозується.

"Після рішення Великої Британії вийти із складу Європейського Союзу курс валюти знизився, а прогноз зростання в короткостроковій або середньостроковій перспективі помітно погіршав", - повідомив регулятор у щоквартальному звіті про інфляцію.

Глава регулятора Марк Карні сказав, що вжив заходів, оскільки економічний прогноз істотно змінився після референдуму.

"Діючи завчасно і всебічно, Комітет з грошово-кредитної політики може зменшити невизначеність, зміцнити впевненість, ослабити уповільнення і підтримати необхідну адаптацію британської економіки", - сказав він на прес-конференції, уточнивши, що банк залишається напоготові, щоб вжити усіх необхідних заходів для досягнення цих цілей.

Міністр фінансів Філіп Хеммонд вітав рішення Банку Англії і сказав, що у нього і у глави регулятора Марка Карні є "необхідні інструменти для підтримання економіки... і для боротьби з майбутніми труднощами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-