Скандал у Німеччині: поліція роками незаконно записувала телефонні розмови

Скандал у Німеччині: поліція роками незаконно записувала телефонні розмови

Укрінформ
Поліція німецької федеральної землі Тюрінгія упродовж років таємно записувала близько 10 тисяч службових телефонних дзвінків

Про це повідомляє DW з посиланням на місцеву радіокомпанію MDR.

Крім того, існує підозра, що були записані телефонні розмови, зокрема, з адвокатами, судовими чиновниками, соцпрацівниками та журналістами, які дзвонили на внутрішні номери поліції зі службових питань.

За даними прокуратури міста Ерфурта, з цього приводу відкрито два кримінальних провадження. Уповноважений цієї федеральної землі із захисту даних Лутц Гассе також підтвердив наявність звинувачень. Однак він зазначив, що поки неясно - йдеться лише про поодинокі випадки чи системну проблему. Якщо ж докази будуть підтверджені, то він вимагатиме видалення незаконно записаних дзвінків. 

За даними міністерства внутрішніх справ Тюрингії, автоматично можуть записуватися лише екстрені виклики. Як зазначив речник МВС Олівер Льор, за попередніми даними, записувалися розмови керівників службових груп, які працюють цілодобово.

"Туди надходили і екстрені дзвінки, але пристрій не розрізняє, якщо з цього телефону здійснюються й інші розмови, тому вони також записувалися", - зазначили в МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-