Захоплення відділку поліції в Єревані: вже пред'явлені звинувачення 24 затриманим

Захоплення відділку поліції в Єревані: вже пред'явлені звинувачення 24 затриманим

Укрінформ
Служба національної безпеки Вірменії в рамках розслідування кримінальної справи про захоплення території патрульно-постового полку в Єревані затримала і заарештувала 47 людей.

24 з них вже пред'явлені звинувачення, повідомляє "Інтерфакс".

Як уточнюється, "24 особам за сукупністю пред'явлені звинувачення за статтями 218 (захоплення заручників), 219 (захоплення будівлі з погрозою його знищення або пошкодження) і 235 (незаконне придбання, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї)".

У відомстві нагадали, що справу було порушено відразу після захоплення 17 липня території полку.

У спецслужбі повідомили, що 1 серпня слідче управління СНБ Вірменії направила письмове клопотання в генеральну прокуратуру республіки "про передачу даної кримінальної справи в інший орган попереднього слідства".

Вранці 17 липня група озброєних осіб захопила територію патрульно-постового полку поліції в Єревані. При цьому вони вбили поліцейського і чотирьох поранили. Радикали вимагали звільнення координатора вірменської опозиційної громадянської ініціативи "Установчий парламент" Жирайра Сефиляна, який перебуває під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї. Члени озброєної групи також вимагали відставки президента і уряду, формування уряду довіри.

Увечері 31 липня вони здалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-