Влада Києва пояснила, чому демонтаж на Святошиному став сюрпризом

Влада Києва пояснила, чому демонтаж на Святошиному став сюрпризом

Укрінформ
У Київській міській державній адміністрації кажуть, що демонтаж МАФів у Святошинському районі не був несподіванкою, про нього міська влада попереджала ще у січні.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив народний депутат, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Ми ще в січні опублікували список усіх незаконних МАФів у Києві, після цього вимагали від усіх власників незаконних МАФів максимально активно демонтовувати ці МАФи, щомісячно їм про це нагадували. На жаль, більшість із них їх самі добровільно не прибирає. Відповідно настав час демонтовувати МАФи біля метро Святошин. Підкреслюю, неодноразово вже намагалися їх там демонтувати, було повідомлення. Ми не зацікавлені за добу попереджати, що буде демонтаж, тому що тоді великі мережовики наймають тітушок, які організовують спротив", - сказав Білоцерковець.

Він зазначив, що більшість незаконних МАФів контролюються великими мережовиками з числа прокурорів і чиновників.

"Нагадаю, що більшість МАФів у Києві, незаконних, належать мережовикам, які є колишніми прокурорами, міліціонерами, або з адміністрації Черновецького. Ці люди щомісячно з МАФів заробляють близько 30 мільйонів гривень. Звичайно частину з цих грошей вони готові витрачати на спротив та блокування", - наголосив Білоцерковець.

За його словами, власники незаконних кіосків перекривають дорогу і ставлять ультиматуми владі.

"Власники в тому числі й цих МАФів ставили місту ультиматум про те, що якщо ви не демонтуєте наші незаконні МАФи, то ми розблокуємо рух. Ультиматуми не пройдуть, а Національна поліція повинна рішуче протидіяти таким випадкам. Ми дуже надіємося, що Нацполіція на це відреагує", - зауважив він.

Білоцерковець додав, що демонтажі незаконних МАФів ідуть системно по всьому Києву, проте на проспекті Перемоги власники кіосків відреагували пікетом і перекрили рух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-