У Києві власники демонтованих МАФів прибирають рештки з проспекту Перемоги

У Києві власники демонтованих МАФів прибирають рештки з проспекту Перемоги

Укрінформ
Власники МАФів, які у п’ятницю вранці заблокували рух на проспекті Перемоги у Києві, залишили проїжджу частину і розбирають залишки демонтованих яток.

Як повідомила кореспондентові агентства одна із підприємців на ім’я Людмила, МАФи рано-вранці почали зносити бульдозерами. Також були задіяні невідомі люди у балаклавах.

«Я прийшла сьогодні на роботу о пів на сьому ранку. Люди, переодягнені в чорні маски, в чорні форми з екскаватором усе тут валили, окрім магазина Roshen. Своїх дій вони ніяк не пояснювали і не коментували, лише відповідали, що всі питання – до «благоустрою». Нас вчора ніхто про знос точок не попереджав. Лише зранку нам виписали штраф», - розповідає Людмила.

За словами одного з реалізаторів зруйнованої точки Ігоря, до них приїздив голова Києво-Святошинської районної адміністрації Володимир Каретко та повідомив, що адміністрацію про можливий демонтаж МАФів ніхто не попереджав.

«Він сказав (Каретко - авт.), що він не знав про цю ситуацію, але земля, яка знаходиться під цими будівлями, – вона приватизована, і вони мають акт про приватизацію на землю. Це рейдерський захват від «Київ-1», - певен Ігор.

Наразі поліція обмежила територію біля дороги поблизу зруйнованих МАФів від прилеглої зупинки до станції метро. Правоохоронці жодних коментарів не дають.

Власники МАФів збирають товар серед уламків торговельних точок. Демонтованих яток налічується близько 50.

Раніше речниця Національної поліції в Києві Оксана Блищик повідомила Укрінформу, що демонтаж МАФів відбувався за рішенням Департаменту благоустрою.

За словами народного депутата Дмитра Білоцерковця, списки МАФів, які підлягають демонтажу, були опубліковані ще на початку року, і власники мали час на самостійний демонтаж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-