У Німеччині поменшало страйків

У Німеччині поменшало страйків

Укрінформ
У Німеччині відзначається зниження загальної кількості страйків порівняно з минулим роком.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН, у четвер повідомили експерти Дюссельдорфського Інституту економічних і соціальних наук.

"Після незвично насиченого страйками 2015 року, у 2016 спостерігається значне зниження кількості трудових суперечок", - підрахували аналітики.

Так, у першому півріччі цього року різні страйкарі по всій країні не працювали загалом близько 405 тис. людино-днів, при тому, що за весь минулий рік простою було майже 2 мільйони людино-днів (а у 2014 році було зафіксовано загалом 156 тис. страйкових людино-днів).

Основною відмінністю нинішнього і попереднього років є те, що у 2016 поки не було великих, триваючих понад тиждень, протестних акцій.

Щодо кількості працівників, які беруть участь у таких акціях, то вона залишилася практично тією ж - близько мільйона осіб.

За перші 6 місяців 2016 року пройшли в основному попереджувальні страйки через тарифну суперечку в структурах державної служби, а також досить великий попереджувальний страйк у металообробній і електротехнічній промисловості. Експерти не прогнозують великих страйків у другому півріччі, хіба не стануться «несподівані конфлікти» у хімічній промисловості.

У 2015 році, як повідомляв Укрінформ, страйкували по кілька разів залізничники, не виходили на роботу пілоти і працівники аеропортів, водії інкасаторських автомобілів, листоноші та працівники дошкільних установ. Усі страйки, організовані профспілками, мають на меті змусити працедавців збільшити розмір оплати праці і заохочення за роботу у святкові дні, скоротити кількість робочих годин на тиждень, відмовитися від планів підвищення пенсійного віку. Страйки приносять країні сотні мільйонів євро збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-