Москва непокоїться, що Берлін може

Москва непокоїться, що Берлін може "перевести" її із партнерів у суперники

Укрінформ
Москва занепокоєна тим, що Німеччина планує внести зміни в керівництво з питань забезпечення національної безпеки країни, змінивши в ньому статус Росії.

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС. 

«Така позиція (Росія - не партнер, а суперник, загроза - ред.) грунтується на неправильному розумінні, і, можливо, на якійсь неправильній інформації. Така позиція, звичайно, здатна призводити до якихось конфронтаційних дій, що жодним чином не сприятиме відносинам довіри взаємної і співробітництва взаємного», - сказав Пєсков.

Напередодні стало відомо, що в попередньому варіанті "Білої книги" ФРН - керівництва з питань забезпечення національної безпеки країни - Росія зазначена суперником. В уряді Німеччини вважають, що Кремль "готовий насильно просувати свої інтереси, розмиваючи кордони між війною і миром". Для прикладу в проекті документу наводяться анексія Криму і конфлікт на сході України. При цьому в ньому зазначається, що політика відносно Росії має вибудовуватися на основі "правильної комбінації" оборони і стримування з одного боку і пропозицій до співробітництва - з іншого.

Останній раз зміни в "Білу книгу" вносилися в 2006 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-