Росія веде кібер-війну проти Німеччини на знищення - Bild

Росія веде кібер-війну проти Німеччини на знищення - Bild

Укрінформ
Російські спецслужби ведуть планомірну війну проти Німеччини в кіберпросторі, не шкодуючи коштів і сил.

Про це пише німецький таблоїд Bild з посиланням на документи Федерального відомства із захисту конституції (контррозвідки).

"Німеччина є метою масованих російських кібер-атак, спрямованих на шпигунство, диверсії і знищення", - стверджує видання.

Згідно з доповіддю цього відомства, російські спецслужби ФСБ і ГРУ проводять цілеспрямовану кампанію, використовуючи для цього великі ресурси і найсучасніші технічні засоби. Під удар потрапляють як державні, так і недержавні організації, що займаються енергетичною політикою, зовнішньополітичними, військовими і оборонними питаннями. Крім того, хакерів на службі російського уряду цікавить інформація про процеси прийняття рішень всередині ЄС і політика Берліна на Близькому Сході.

"Російські розвідувальні електронні атаки на німецькі об'єкти в більшості випадків є частиною багаторічних операцій з кібершпіонажу міжнародного масштабу", - цитує Bild доповідь відомства. Така діяльність спостерігається протягом семи-десяти років, починаючи з 2006 року. При цьому газета нагадує, що Путін у владі в Росії з 2002 року.

Російські кібератаки поділяються на дві категорії: ті, які здійснюються для отримання інформації, тобто шпигунство,  і такі, метою яких є диверсія і спотворення або видалення баз даних.

"Шанси російських кібератак на успіх високі, а тому великий і потенціал нанесення шкоди", - приходять до невтішного висновку експерти Федерального відомства із захисту конституції. Вони пояснюють це "фінансовою силою злочинців" і їх відмінною технічною оснащеністю, що дозволяє здійснювати цілеспрямовані маніпуляції над свідомістю окремих осіб і груп, спонукаючи їх до розкриття інформації та зміни власної думки.

Аналогічно діють російські спецслужби проти інших країн. Як приклад наводиться успішна атака проти американської охоронної фірми Academi навесні 2014 року, яка збіглася за часом із обвинуваченням з боку російського МЗС у тому, що американці нібито відправили 400 найманців в Україну. Інший приклад - кібер-напад на команду голландських слідчих у справі про рейс MH17, збитий над східною Україною, одночасно з публікацією остаточного звіту щодо катастрофи восени 2015.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у 2015 році німецький парламент піддався масованій хакерській атаці, за якою стояла військова розвідслужба РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-