"Путінські загони" у Німеччині чекають команди Кремля - журналіст

Укрінформ
У Німеччині діють підпільні спецпідрозділи Кремля - фактично диверсійні групи, які навчені поводитись зі зброєю та вибухівкою і лише чекають свого часу.

Про це заявив німецький журналіст Борис Райтшустер, який багато років пропрацював у Москві і спеціалізується на Росії. Його нова книга "Таємна війна Путіна" ще до публікації наробила багато галасу, пише DW.

"За оцінками експертів спецслужб, це в цілому від 250 до 300 осіб, тобто набагато менше, ніж армія. Але таке явище існує, його не можна ігнорувати", - стверджує журналіст.

За його словами, ці підрозділи формуються на базі шкіл бойових мистецтв, у яких викладається так звана "Система" - бойове мистецтво, яке застосовується російським спецназом. Завербованих відправляють до Москви "підвищувати кваліфікацію": їх вчать не лише прийомів ближнього бою, а й поводженню з вибухівкою, із вогнепальною зброєю, прийомам диверсійної діяльності.

"А потім вони повертаються до Німеччини, спокійно живуть собі тут, чекаючи на команду з Москви. Деякі з них навіть працюють у правоохоронних органах Німеччини, у силових відомствах, як прийнято говорити в Росії, в поліції, служать у бундесвері", - каже Райтшустер.

Він навів приклад, коли двох таких "товаришів" упіймало одне з німецьких земельних відомств боротьби з організованою злочинністю. Під час арешту вони заявили: "Ми - російські офіцери і вимагаємо відповідного ставлення".

За словами журналіста, ця схема не є винаходом Путіна - те ж саме робилося за часів НДР. "Штазі" (напевно, не без відома КДБ, де був спеціальний підрозділ, який цим займався) готувало точно такі ж загони в Західній Німеччині, і десятиліттями західнонімецькі служби не могли їх виявити, викрити", - каже журналіст.

Він зізнався, що документи йому показали в "одній із західноєвропейських спецслужб".

Борис Райтшустер з 1991 р. по 2011 р. жив у Москві, з 1999 р. очолює московське бюро німецького журнала «Фокус». У Німеччині Райтшустер випустив 5 книжок про сучасну Росію, в яких критично описує політичну систему країни, а особливо - президента Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-