Пентагон закликав розморозити $349 мільйонів на операції в Сирії

Пентагон закликав розморозити $349 мільйонів на операції в Сирії

Укрінформ
Міністр оборони США закликав Конгрес розблокувати $349 млн для фінансування програми, спрямованої на підготовку та оснащення сирійської опозиції, яка протистоїть ІДІЛ на території своєї країни.

З відповідною заявою глава Пентагону виступив у середу під час слухань у Комітеті з питань збройних сил Сенату США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ця програма займає центральне місце в нашій наземній кампанії в Сирії, і ми зараз запроваджуємо інший підхід, ніж той, який ми використовували раніше, проводячи тренування та створюючи можливості для місцевих сил, які вже зарекомендували себе на полі бою проти ІДІЛ", - зауважив Картер, апелюючи до рішення Конгресу минулого року, який заморозив фінансування по цій програмі через її неефективність.

У цьому зв'язку він підкреслив, що Пентагону потрібна підтримка законодавців "щоб зосередитися на програмі в тому вигляді, в якому вона зараз є, в тому числі, розблокувати $349 млн для її фінансування".

При цьому Картер наголосив: "Для того, щоб наші командири мали гнучкість для прискорення нашої кампанії проти ІДІЛ, нам потрібна така ж гнучкість у процесі прийняття рішень у Конгресі США".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-