Данія залучить військових для захисту від «німецьких» мігрантів

Данія залучить військових для захисту від «німецьких» мігрантів

Укрінформ
Уряд Данії внесе пропозиції щодо допомоги поліції патрулювати кордон з Німеччиною із залученням данської добровольчої воєнізованої організації «Хемверн».

Про це повідомляє The Local.

«Уряд (Данії - ред.) цього тижня внесе пропозицію щодо направлення добровольчих військових формувань на кордон Данії з Німеччиною для того, щоб полегшити роботу поліції», - йдеться у повідомленні.

Таке рішення було ухвалене після пропозиції Народної партії дозволити Збройним силам Данії взяти на себе обов'язки з контролю на кордоні замість поліції.

Натомість уряд запропонував план, який передбачає передачу частини обов'язків воєнізованій данській організації «Хемверн», яка є компонентом Збройних сил Данії.

«Ми не кажемо про їх використання як незалежного органу, вони повинні працювати разом з поліцією», - зазначив прес-секретар данської правлячої партії Пребен Генріксен.

Данський "Хемверн" - це нерегулярна воєнізована організація, яка створюється на добровільних засадах й призначена для виконання допоміжних завдань. До неї входять приблизно 15 тис. добровольців і додатково 30 тис. військовослужбовців запасу.

Як повідомляв Укрінформ, влада Данії оголосила про введення прикордонного контролю на кордоні з Німеччиною починаючи з 4 січня цього року через великий приплив людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-