Uber виплатить $100 мільйонів американським водіям

Uber виплатить $100 мільйонів американським водіям

Укрінформ
Команда міжнародного сервісу таксі Uber погодилася виплатити своїм водіям $100 мільйонів, аби залагодити два позови в Каліфорнії і Массачусетсі щодо їхнього статусу.

Про це повідомляє The Los Angeles Times.

"Компанія виплатить $84 мільйонів 385 тисяч водіям і ще додатково $16 мільйонів у разі, якщо капіталізація компанії виросте в 1,5 рази", - йдеться у повідомленні.

Компанія також погодилася знизити контроль над водіями.

Так, приводом для позовів стало те, що Uber формально ставиться до водіїв як до працюючих за контрактом, а не як до штатних працівників. Таким чином, компанія не покривала водіям витрати на пальне, не надавала медичне страхування або понаднормові та лікарняні.

"Компанія більше не зможе деактивувати облікові записи водіїв за власним бажанням. Тепер водії будуть отримувати попередження і зможуть виправитися перед тим, як втратити доступ до сервісу. Також компанія перестане розривати відносини з водіями, які занадто часто відмовляються від замовлень", - зазначається у повідомленні.

Угоду ще має схвалити окружний суддя Каліфорнії.

Як повідомляв Укрінформ, Uber Technologies Inc. погодилася виплатити штраф у розмірі 10 млн доларів з можливою подальшою виплатою ще 15 млн доларів, щоб врегулювати позов про порушення закону щодо захисту прав споживачів, поданий прокурорами округів у Сан-Франціско і Лос-Анджелесі в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-