Латвійську турфірму судитимуть за продаж путівок до Криму

Латвійську турфірму судитимуть за продаж путівок до Криму

Укрінформ
Поліція безпеки Латвії звернулася до прокуратури Ризького судового округу із запитом на кримінальне переслідування осіб, котрі реалізовували туристичні путівки до окупованого Криму.

Про це повідомляє mixnews.

"Кримінальний процес розпочато через порушення заборони Євросоюзу надавати послуги, безпосередньо пов'язані з туристичною діяльністю в Криму і Севастополі. За даними поліції безпеки Латвії, слідство наразі має в своєму розпорядженні достатньо доказів, щоб розпочати кримінальне переслідування фізичної особи за навмисне недотримання нормативних актів, що регулюють в Латвії застосування санкцій, встановлених законодавством Євросоюзу та іншими міжнародними організаціями", - йдеться в публікації.

Як повідомляється, 17 червня 2015 року поліція безпеки провела обшуки у фірмі, яка відправляла туристів на відпочинок в Крим і Севастополь. Суд санкціонував обшук у 2 офісах компанії Mkbc Tour, зареєстрованої в 2008 році. По 50% капіталу ТОВ Mkbc Tour належать Риті Силовий і Віктору Сазонову.

Працівник організації Елеонора Іванова тоді заявила, що до окупованого півострову було продано всього 4 путівки, і що турфірма не була поінформована про те, що подорожувати до окупованого Криму не можна.

Нагадаємо, на початку квітня найбільший туроператор Криму виставив на продаж всі активи. При цьому "Кримтур" заявив, що продасть тільки один об'єкт, щоб на отримані гроші відремонтувати інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-