У Росії хочуть запхнути у

У Росії хочуть запхнути у "стоп-лист" три українські організації

Укрінформ
Світовий конгрес українців, Українська всесвітня координаційна рада, Кримська польова місія з прав людини можуть бути визнані небажаними в Росії.

Про це заявив голова комітету верхньої палати парламенту у міжнародних справах Костянтин Косачов, повідомляє РІА "Новости".

"Міністерство юстиції, Генпрокуратура і МЗС Росії збирають та аналізують інформацію для можливого визнання небажаними чотирьох некомерційних організацій з прийнятого Радою Федерації "патріотичного стоп-листа"… Небажаними можуть бути визнані Світовий конгрес українців, Українська всесвітня координаційна рада, Кримська польова місія з прав людини", - сказав Косачов.

Також небажаним на території РФ може бути визнаний Міжнародний республіканський інститут (IRI), головою якого є американський сенатор від штату Аризона Джон МакКейн. "По цій організації відповідні структури збирають та аналізують інформацію на предмет, чи становлять вони небезпеку для конституційного ладу РФ", - пояснив сенатор.

Як повідомлялося, в липні 2015 року Рада Федерації Росії направила в Мінюст, Генпрокуратуру і МЗС РФ так званий "патріотичний стоп-лист" - список з 12 зарубіжних некомерційних організацій, котрі працюють в Росії, які верхня палата парламенту пропонує вважати небажаними.

До цього списку увійшли: Фонд Сороса, Національний фонд на підтримку демократії (NED), Міжнародний республіканський інститут (IRI), Національний демократичний інститут з міжнародних питань (NDI), Фонд Макартурів, Freedom House, Фонд Чарльза Стюарта Мотта, фонд "Освіта для демократії" (FED), Східно-Європейський демократичний центр, Світовий конгрес українців, Українська всесвітня координаційна рада, Кримська польова місія з прав людини.

До списку небажаних, що опублікований на сайті Мінюсту РФ, наразі входять п'ять організацій: Національний фонд на підтримку демократії, Американсько-російський фонд з економічного і правового розвитку, "Відкрите суспільство" і фонд "Сприяння" Джорджа Сороса і Національний демократичний інститут міжнародних відносин.

Співпраця з небажаними організаціями, згідно з російським законодавством, передбачає кримінальне покарання аж до позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-