У росіян зашкалює індекс щастя

У росіян зашкалює індекс щастя

Укрінформ
Переважна більшість росіян (83%), сьогодні почувають себе щасливими людьми.

Такими є результати опитування, проведеного ВЦДГД, повідомляє interfax.ru.

Кількість щасливих росіян не змінилася з грудня минулого року і в цілому залишається найвищою з 1990 року (44%).

За даними соціологів, більш позитивно налаштовані молоді (92% серед 18-24-літніх), матеріально забезпечені (91%) і високоосвічені (89%) респонденти.

Нещасними себе називають 15% учасників опитування.

Водночас за останній рік, за оцінками респондентів, щасливих близьких і друзів навколо стало дещо менше: сьогодні 40% росіян, за їх словами, найчастіше спілкуються переважно із щасливими людьми (46% у березні 2015 року), 15% - з нещасними і 38% - приблизно порівну з тими і іншими.

Щастя росіянам приносить мир і достаток у сім'ї (35%), діти та онуки (21%), здоров'я близьких (18%). Кожен десятий пов'язує своє щастя з життєвими успіхами досягненнями (13%), хорошою роботою та навчанням (9%).

Основною причиною, що заважає радіти життю, є несприятливе матеріальне становище (34%). Серед негативних чинників також хвороби і старість, смерть родичів (10%), відсутність хорошої роботи (6%) та важке життя в цілому (6%).

Як повідомлялося, напередодні Міжнародного дня щастя, який відзначається 20 березня, ООН оприлюднила новий звіт про найбільш щасливі країни світу. Росія посіла у цьому списку 56 місце

Одночасно росіяни за останній рік стали менше довіряти президенту Володимиру Путіну. Рейтинги довіри поступово повертаються до "докримських".

За підрахунками російських соціологів, зараз повністю довіряють Путіну 21% росіян проти 26% роком раніше. "Швидше довіряють" 52% (рік тому - 57%), не довіряють – 14%. Ця цифра порівняно з минулим роком не змінилася. Таким чином, кількість росіян, які висловилися за довіру президенту РФ, у сумі зменшилася за рік на 10%.

Фото: yuga.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-