Канада пришвидшить прийом сирійських біженців

Канада пришвидшить прийом сирійських біженців

Укрінформ
Канада відрядить більше персоналу до таборів біженців у Лівані, Йорданії та Туреччині, аби збільшити темп обробки заяв на отримання притулку сирійцями.

Про це повідомив міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо прискорити прибуття 10 тисяч нових біженців, для чого відрядимо більше персоналу до близькосхідного регіону», - сказав Маккалум.

Однак, він не назвав точної кількості додаткових працівників, які займатимуться наданням статусу біженця на місцях. «Ми досі працюємо над точними цифрами, але нашого персоналу у регіоні точно стане більше, аби прискорити процес», - зазначив міністр.

Він наголосив, що державний апарат не справляється із щедрістю канадців, які прагнуть допомогти якомога більшій кількості постраждалих від війни. «Щедрість канадців була настільки великою, що ми, на жаль, не зможемо доставити біженців так швидко, як усім би хотілося. Втім, ми робитимемо усе, що в наших силах», - наголосив Маккалум.

Міністр підкреслив, що його відомство вже працює на повну потужність і не може миттєво збільшити кількість оброблених заяв. «Проблема у тому, що міністерство вже працює на повну потужність. Ми не можемо прийняти за рік більше, ніж 300 тисяч іммігрантів. Тож, якщо ви просите мене прийняти ще 10 тисяч сирійських біженців, то чи означає це необхідність обмежити вимушених мігрантів із інших країн?», - підсумував урядовець.

Нагадаємо, що з кінця минулого року до Канади прибуло трохи більше 26 тисяч біженців із Сирії. У 2016 році країна кленового листа пообіцяла прийняти іще щонайменше 10 тисяч вимушених мігрантів із охопленої війною близькосхідної країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-