Канада готова прийняти більше мігрантів, ніж торік

Канада готова прийняти більше мігрантів, ніж торік

Укрінформ
У 2016 році Канада прийме від 280 до 305 тис. нових мігрантів, що на 10% більше, ніж минулого року.

Про це повідомив міністр імміграції, біженців та громадянства Канади Джон Маккалум, презентуючи міграційний план на наступний фіскальний рік.

При цьому значно зросте кількість біженців та возз’єднань сімей, натомість прибуде менше економічних мігрантів. «Цей план дає сигнал щодо важливості сім’ї. Він підкреслює вагому зміну міграційної політики у бік возз’єднання більшої кількості сімей, розбудови економіки та дотримання канадських гуманітарних традицій розселення біженців та інших людей, що потребують допомоги», - зазначив Маккалум.

Він додав, що новий ліберальний уряд змінить деякі міграційні правила, зробивши своїм пріоритетом саме возз’єднання громадян Канади зі своїми сім’ями, члени яких живуть закордоном. Нині термін очікування рішення щодо подібних заяв складає кілька років. «Уряд зробить возз’єднання сімей важливими пріоритетом, адже, коли члени сім’ї мають змогу жити разом, їх інтеграція до Канади, спроможність працювати та здатність покращувати громаду зростає», - наголосив міністр.

Оприлюднені цифри свідчать, що дозвіл на постійне проживання у Канаді отримає на 13% менше економічних мігрантів, ніж минулого року, зате удвічі більше біженців та на чверть більше членів сімей канадців.

Зазначимо, що наступного фіскального року прогнозовані витрати департаменту міграції складають 1,6 млрд дол., що на 500 млн дол. більше, ніж у 2014-2015 рр.

Нагадаємо, чинний прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час передвиборної кампанії обіцяв прийняти у країні щонайменше 25 тис. біженців із Сирії. В лютому уряд прозвітував про досягнення цього показника, хоча близько половини вимушених мігрантів досі не мають постійного житла, незважаючи на виділені для їх прийому 600 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-