США та Індія домовляються про побудову авіаносця та реактивних двигунів

США та Індія домовляються про побудову авіаносця та реактивних двигунів

Укрінформ
Сполучені Штати й Індія мають намір розширити військове-технічне співробітництво, у тому числі, через реалізацію проектів оборонної промисловості щодо побудови нового авіаносця та виготовлення реактивних двигунів.

Про це йшлося під час зустрічі у вівторок міністра оборони США Ештона Картера і прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Міністр Картер поділився з прем'єр-міністром своїми поглядами на безпрецедентні зв'язки на рівні військових відомств між двома країнами, які існують зараз, та висловив оптимізм щодо розширення цього співробітництва в майбутньому", - йдеться в офіційному повідомленні американського оборонного відомства.

Картер звернув особливу увагу на угоду про матеріально-технічне співробітництво та проведення нового діалогу з питань безпеки на морі.

"Прем'єр-міністр і міністр оборони погодилися, що подальша співпраця у сфері оборонних технологій, у тому числі, проектування авіаносця та реактивних двигунів відкриває нові можливості для спільного розвитку й спільного виробництва, а також розвиток відносин у майбутньому", - наголосили в Пентагоні.

У цьому зв'язку також зауважується, що Картер був вражений спілкуванням з індійськими підприємцями в Нью-Делі.

Крім того, міністр оборони США і прем'єр-міністр Індії визначили пріоритетним подальшу реалізацію Спільного стратегічного бачення для АТР та регіону Індійського океану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-