Авіакомпанії США вступили в жорстку боротьбу за перельоти на Кубу

Авіакомпанії США вступили в жорстку боротьбу за перельоти на Кубу

Укрінформ
Американські авіакомпанії перебувають у жорсткій конкуренції за можливість отримання прямих рейсів на Кубу, навіть в умовах, коли бізнес-перспективи цього бізнесу залишаються неясними.

Про це пише у п'ятницю американське видання The Hill.

"Минулого місяця міністерство транспорту оголосило конкурс серед авіакомпаній на відкриття 20 авіарейсів до Гавани і назад, а також ще десяти рейсів у дев'ять інших аеропортів Куби", - зазначається в публікації.

Це спонукало швидку реакцію найбільших американських перевізників, в тому числі кампаній Delta, United Airlines, Southwest та American Airlines, а також менших компаній, серед яких JetBlue, Spirit і розташована в Сіетлі Alaska Airlines.

Очікується, що мінтранс прийме остаточне рішення щодо розподілу маршрутів вже цього літа, а компанії сподіваються запустити сервіс на Кубу до кінця нинішнього року.

Втім, аналітики туристичного ринку вважають, що попри неясні перспективи бізнес авіаперельотів на Кубу буде прибутковим. Це, зокрема, пояснюється послабленням обмежень для громадян і туристичних операторів щодо відпочинку на Кубі. До того ж, переважна більшість американців кубинського походження відтепер можуть вільно відвідувати сім'ї.

Тим не менше, спрощення процедур відвідування Куби певним чином посилило конкуренцію для курортів інших країн Карибського басейну, які також є суттєвим джерелом прибутку для американського турбізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-