Ростовська катастрофа: пілоти помилково перевели Боїнг у піке - МАК

Ростовська катастрофа: пілоти помилково перевели Боїнг у піке - МАК

Укрінформ
Падіння літака авіакомпанії FlyDubai в аеропорту Ростова-на-Дону сталося через переведення пілотами стабілізатора лайнера в положення "пікірування".

Як повідомили в Міждержавному авіаційному комітеті (МАК), основною версією катастрофи назвали помилку пілотів, передає "Дождь".

Екіпаж здійснював посадку в ручному режимі при складних метеоумовах, автопілот був вимкнений. Рішення про захід на друге коло було ухвалене після отримання інформації про різку зміну параметрів вітру. Лайнер кружляв в районі аеропорту, екіпаж чекав поліпшення погодних умов.

"У процесі повторного заходу на посадку, яка також відбувався в режимі ручного управління, екіпаж на висоті 220 м (за 4 км до злітно-посадкової смуги) прийняв рішення про "захід на друге коло" та ініціював набір висоти з виведенням двигунів на злітний режим", - йдеться в повідомленні МАК.

На висоті 900 метрів стабілізатор літака був відхилений на п'ять градусів на пікірування одночасно з віддачею екіпажем штурвала "від себе". Через це літак почав знижуватися.

"Подальші дії екіпажу не дозволили запобігти зіткнення літака з землею. Зіткнення сталося на швидкості понад 600 км/год з кутом тангажа на пікірування більш 50 гр", - повідомили в МАК.

Нагадаємо, пасажирський Боїнг 737-800, який летів з Дубая, зазнав аварії в Ростові-на-Дону 19 березня. На борту авіалайнера знаходилися 55 пасажирів (44 громадянина Росії, 8 України, 2 Індії, 1 Узбекистану) і 7 членів екіпажу (2 громадянина 1 Іспанії, 1 Росії, 1 Кіпру, 1 Колумбії, 1 Киргизстану, 1 Сейшельських островів). Всі загинули.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-