Катастрофа Боїнга в РФ: капітан літака скаржився на перевтому - ЗМІ

Катастрофа Боїнга в РФ: капітан літака скаржився на перевтому - ЗМІ

Укрінформ
Капітан літака авіакомпанії FlyDubai, що розбився в Ростові-на-Дону, скаржився на перевтому і збирався звільнятися з роботи.

Про це повідомляє ВВС, посилаючись на слова колег загиблого пілота. 

"Капітан літака FlyDubai, що зазнав катастрофи в Росії минулої суботи, мав покинути авіакомпанію, посилаючись на втому", - йдеться у повідомленні.

Представники авіакомпанії заявляють, що ці дані є "конфіденційною інформацією".

"Ми не можемо розкривати конфіденційну інформацію, яка стосується наших співробітників. З поваги до сімей, яких торкнулася аварія, ми вважаємо важливим не спекулювати щодо причин трагедії, поки не завершать свою роботу незалежні слідчі органи", - сказав представник FlyDubai.

Пілоти, які спілкувалися з ВВС, вважають, що їхні колеги через перевтому піддаються "істотному і очевидному ризику". Один зі співрозмовників уже звільнився, інший каже, що має намір піти з компанії.

Один із цих льотчиків сказав, що в минулому засинав за штурвалом від перевтоми.

Троє співробітників FlyDubai повідомили, що командир повітряного судна, кіпріот Арістос Сократус до катастрофи подав заяву про звільнення та допрацьовував три місяці. Серед причин звільнення він назвав перевтому і бажання змінити спосіб життя.

"Аварія сталася дуже близько до місця призначення. Я не хочу спекулювати про її причини, але мені здається, що супутнім фактором була втома. Я не здивований тим, що сталося. Екіпажі занадто багато працюють і страждають від перевтоми. Це суттєвий ризик. Після нічних змін вони переходять на денні без достатнього відпочинку", - сказав один з пілотів.

"За моєю оцінкою, 50% всіх співробітників авіакомпанії страждають від хронічної втоми. Я спробував поговорити про це з одним із керівників, і мені було сказано, що проблеми перевтоми у FlyDubai не існує", - додав льотчик.

Погана видимість і сильні вітри теж розглядаються як причина аварії, яка сталася після того, як пасажирський літак пропустив злітно-посадкову смугу, намагаючись приземлитися.

У повідомленнях йдеться, що літак відмовився від своєї першої спроби приземлитися і кружляв протягом двох годин, перш ніж вдатися до другої спроби.

Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) раніше пропонувало встановити ліміти на тривалість перельотів для пілотів.

"Близько 25 пілотів з 600 подали у відставку з початку року. Більшість із них пояснює це втомою та якістю життя», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в результаті катастрофи літака Boeing 737-800, який виконував рейс із Дубая в Ростов-на-Дону, загинуло 55 пасажирів та сім членів екіпажу. Серед загиблих пасажирів було вісім громадян України.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-