У Косові обстріляли будівлю, де мав виступати прем'єр Сербії

У Косові обстріляли будівлю, де мав виступати прем'єр Сербії

Укрінформ
Невідомі зловмисники кинули вибуховий пристрій і обстріляли з автоматичної зброї будівлю на півночі Косова, куди в неділю мав приїхати прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич.

Про це повідомляє AFP з посиланням на сербські ЗМІ. 

"Напад стався в місті Зубін Потік близько третьої години ранку за місцевим часом, коли робітники встановлювали сцену, де Вучич повинен був виступити з промовою", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сербський прем'єр мав прибути близько 12 години ранку.

У результаті нападу було пошкоджено припаркований неподалік на стоянці автомобіль і вибито кілька вікон в будівлі. Ніхто з людей не постраждав.

Регіон, який знаходиться на півночі Косово, поблизу кордону з Сербією, в основному населяють етнічні серби, чиї відносини з албанською більшістю напружені.

Сам сербський прем'єр, який буде брати участь у дострокових парламентських виборах 24 квітня, прибув в регіон у неділю, щоб відвідати шахту та виступити в місті.

За попередніми даними, Вучич не буде змінювати свій розклад після вибуху, проте остаточне рішення щодо виступу прем'єра будуть визначати сили безпеки.

Хто саме здійснив напад на будівлю, наразі невідомо.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Сербії Томислав Николич підписав указ про розпуск парламенту і призначив дострокові вибори на 24 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-