У НАТО знову заговорили про членство Боснії і Герцеговини

У НАТО знову заговорили про членство Боснії і Герцеговини

Укрінформ
У НАТО знову заговорили про членство Боснії і Герцеговини: впевнені, що приєднання до Альянсу дасть країні стабільність і безпеку.

Про це заявила агентству Anadolu командувач штабом НАТО в Боснії та Герцеговині бригадний генерал Жізель Вілз.

«Членство Боснії і Герцеговини (БіГ) у НАТО забезпечить стабільність і безпеку цієї країни», - заявила Вілз.

Вона нагадала, що згідно з Дейтонськими угодами, підписаними два десятиліття тому, в Боснію і Герцеговину був введений міжнародний миротворчий контингент під командуванням НАТО чисельністю 60 тисяч осіб.

«Виходячи з викликів безпеки, з яким ми стикаємося сьогодні, членство БіГ у Північноатлантичному альянсі має вкрай важливе значення», - сказала бригадний генерал.

«Альянс є частиною процесу врегулювання. Сьогодні НАТО консультує та підтримує владу БіГ у питаннях виконання зобов'язань перед альянсом. За 20 років країна пройшла величезний шлях», - констатувала вона.

Бригадний генерал також підкреслила значущість об'єднання під єдиним командуванням двох армій, що функціонують на території країни.

Як відомо, у 2009 році Боснія і Герцеговина подала заявку на вступ в НАТО, план дій щодо членства в НАТО країна отримала тільки в 2010-му. У 2012 році Боснія і Герцеговина пропустила черговий термін для приєднання до плану дій з підготовки до членства в НАТО, оскільки влада не виконала ключову умову - не зареєстрували нерухоме військове майно як державну власність.

Фото: Anadolu Ajansı

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-