Рада Європи закликала Україну розслідувати вбивство адвоката Грабовського

Рада Європи закликала Україну розслідувати вбивство адвоката Грабовського

Укрінформ
У Раді Європи закликали Україну провести кваліфіковане, дієве і оперативне розслідування за фактом вбивства адвоката Юрія Грабовського.

Про це заявив спеціальний радник генерального секретаря Ради Європи в справах України Христос Якумопулос, повідомляє "Радіо Свобода".

"Залякування та вбивства адвокатів, які займаються кримінальними справами, - серйозне нехтування принципами справедливого судового розгляду, передбаченими європейською Конвенцією з прав людини", - сказав спеціальний радник генерального секретаря РЄ, додавши, що глибоко засмучений звісткою про вбивство адвоката.

За словами Якумопулоса, Грабовський був одним з юристів, який пройшов навчальний курс Ради Європи щодо стандартів захисту в області прав людини.

"В результаті виконання своїх функцій адвокати не повинні бути ототожнені зі своїми клієнтами або їх інтересами", - зазначив він.

Він також закликав українську владу, щоб колега Грабовського, адвокат Оксана Соколовська, яка захищає іншого росіянина, була забезпечена ефективним захистом у відповідності з рішенням суду.

Нагадаємо: 25 березня адвокат Грабовський був знайдений вбитим. 20 березня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про арешт людини, підозрюваної у причетності до його зникнення.

СБУ тим часом надала охорону адвокату Оксані Соколовській, яка захищає російського спецназівця Євгена Єрофєєва в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-