Штайнмайєр розкритикував закриття балканського маршруту біженців

Штайнмайєр розкритикував закриття балканського маршруту біженців

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр піддав різкій критиці одностороннє закриття деякими європейськими країнами балканського маршруту біженців в Європу, незважаючи на те, що це привело до значного скорочення потоку біженців у його власну країну.

Про те, чому він вважає рішення помилковим, дипломат розповів берлінській газеті Berliner Morgenpost.

«У Центральну Європу прибуває дедалі менше біженців, тому що вони замкнуті в Греції. Там виникла гуманітарна криза», - заявив Штайнмайєр.

Міністр вважає неприпустимим таке ставлення країн Європи одна до одної, коли одні з них вирішують свої проблеми, ставлячи інших у скрутне становище.

Глава німецької дипломатії продовжує вважати домовленість з Туреччиною за підтримки Греції і захист зовнішніх кордонів Європи правильним шляхом вирішення кризи біженців. Без цих кроків, за його переконанням, «на грецько-македонському кордоні ми б мали сьогодні 100 тис. осіб, які намагаються виживати у бруді». Туреччину він назвав центральним партнером у цьому питанні, і «подобається це комусь чи ні, але на це мають зважати відповідальні політики». Незважаючи на те, що угоди ще тільки мають бути реалізовані на практиці, принаймні перший крок у напрямі більшого контролю і до обмеження нелегальної міграції вже зроблено, переконаний Штайнмайєр. Він нагадав критикам, що надані ЄС гроші йдуть не в бюджет Туреччини, а конкретно на допомогу біженцям.

Як повідомляв Укрінформ, закриття балканського маршруту привело до різкого скорочення припливу біженців у Німеччину - минулого тижня в середньому 135 осіб на день проти 10 тис. наприкінці минулого року. В цілому з початку року в країну, за офіційними даними, прибуло близько 109 тис. біженців.

Нагадаємо, що в 2015 році в країну прибуло 1,1 млн нових шукачів притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-