США відповіли на сирійський ультиматум Москви

США відповіли на сирійський ультиматум Москви

Укрінформ
Офіційний Вашингтон закликав Москву утриматися від ультимативних загроз застосування сили проти порушників режиму припинення вогню в Сирії та продовжити взаємодію у цьому питанні зі Сполученими Штатами.

Таку заяву озвучив у понеділок під час щоденного брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наші очікування полягають в тому, що російська сторона утримається від односторонніх дій та відповість на нашу контрпропозицію щодо модальності імплементації угоди про припинення бойових дій", - прокоментував представник держдепу "сирійський ультиматум" російської сторони.

Він не став розкривати сутність та деталі контрпропозиції, втім зазначив, що США продовжують підтримувати контакт з РФ та обговорювати це питання.

Зокрема, за словами Кірбі, між США і Росією відбувається координація, яка "дає можливість збирати та аналізувати інформацію щодо порушень (перемир'я – ред.)".

У цьому зв'язку речник Держдепартаменту зауважив, що США мають намір й надалі вести "конструктивні обговорення щодо спостереження за припиненням бойових дій та насильства".

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ Сергій Рудськой заявив, що РФ з 22 березня почне застосовувати силу проти "порушників перемир'я в Сирії" в рамках спільної зі США угоди про припинення вогню. Це він пов'язав з тим, що Вашингтон не реагує на пропозиції Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-