Москва оголосила США сирійський ультиматум

Москва оголосила США сирійський ультиматум

Укрінформ
Кремль в односторонньому порядку 22 березня введе в дію «російсько-американську угоду з контролю за режимом припинення вогню в Сирії».

Про це заявив начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ Сергій Рудськой, повідомляє сайт Міноборони РФ.

За його словами, РФ з 22 березня почне застосовувати силу проти «порушників перемир'я в Сирії» в рамках спільної (зі США) угоди про припинення вогню, якщо до того моменту Вашингтон не відреагує на пропозиції Москви.

За словами Рудського, РФ 5 березня направила американській стороні «компромісний варіант угоди», однак «російсько-американські консультації, що відбулися 18 березня в Аммані, виявили неготовність американської сторони до предметного обговорення та узгодження тексту».

«Сирійський ультиматум» Рудськой аргументував тим, що «внаслідок провокаційних дій і обстрілів там кожен день гинуть мирні жителі». А також пообіцяв, що «військова сила буде застосовуватися лише після отримання достовірних доказів систематичного порушення збройними формуваннями зобов'язань, взятих в рамках реалізації Спільної російсько-американської заяви про припинення бойових дій в Сирії від 22 лютого 2016 року».

За його словами, «до формувань, що дотримують режим перемир'я, а також мирного населення і цивільних об'єктів військова сила застосовуватися не буде».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-